Kestopuu: Asennusvinkit ammattilaiselta

Kestopuun ominaisuudet Kestopuu on painekyllästettyä puuta, joka on suojattu laholta, homeelta ja tuholaishyönteisiltä. Kestopuun käyttöikä ulkorakenteissa voi olla jopa 20…

Kestopuun ominaisuudet

Kestopuu on painekyllästettyä puuta, joka on suojattu laholta, homeelta ja tuholaishyönteisiltä. Kestopuun käyttöikä ulkorakenteissa voi olla jopa 20 vuotta tai enemmän, riippuen käyttöolosuhteista ja huolenpidosta. Kestopuun raaka-aineena käytetään kestävästi hoidetuista metsistä korjattua kotimaista mäntyä, mikä takaa tuotteen laadun ja kestävyyden.

Kestopuun valmistusprosessi ja laadunvalvonta ovat tarkasti säädeltyjä, ja tuotteet merkitään selkeästi valmistajan, suoja-aineen ja puunsuojaluokan mukaan. Messupuu tarjoaa asiakkaille vain parhaat ja laadukkaimmat kestopuutuotteet, jotka täyttävät tiukat laatukriteerit.

Valmistelut ennen asennusta

Ennen kestopuun asennusta on tärkeää varmistaa, että puu on oikeanlaista ja oikein merkittyä. Tarkista, että puutavara on suojattu oikealla suoja-aineella ja että se on tarkoitettu käyttötarkoitukseesi sopivaan puunsuojaluokkaan. Kestopuun käsittelyssä on myös huomioitava, että puu on yleensä kosteaa asennettaessa ja kutistuu kuivuessaan.

Messupuu auttaa mielellään valitsemaan oikeat tuotteet ja tarjoaa neuvoja asennukseen liittyen. Varmista, että sinulla on kaikki tarvittavat työkalut ja tarvikkeet valmiina ennen asennuksen aloittamista.

Kiinnitystarvikkeiden valinta

Kestopuun asennuksessa on tärkeää käyttää oikeanlaisia kiinnitystarvikkeita. Kantavissa rakenteissa ja henkilöturvallisuuden kannalta tärkeissä osissa tulee käyttää ruostumattomasta teräksestä valmistettuja kiinnikkeitä. Muissa rakenteissa voidaan käyttää myös kuumasinkittyjä kiinnikkeitä. Kiinnikkeiden materiaalin tulee olla yhteneväinen, jotta kemialliset reaktiot eivät aiheuta korroosiota.

Asiantuntijamme ovat aina valmiita neuvomaan sinua kiinnitystarvikkeiden valinnassa, jotta asennus on turvallinen ja kestävä.

Asennuksen perusteet

Kun asennat kestopuuta, on tärkeää huolehtia, että puu ei altistu liialle kosteudelle. Terassi ja muut rakenteet tulee rakentaa siten, että ilma pääsee kiertämään ja puu pääsee kuivumaan kastuttuaan. Vältä suoraa maakosketusta, ellei se ole välttämätöntä. Esimerkiksi aitatolpat kannattaa asentaa teräsjalkaan ja terassin runkopuut betonilaatan tai kiviharkon päälle.

Messupuussa korostamme, että oikeaoppinen asennus on avain kestopuun pitkään käyttöikään. Asiantuntijamme ovat aina valmiita opastamaan sinua asennuksen eri vaiheissa.

Huolto ja Pintakäsittely

Kestopuun huolto on tärkeää, jotta sen käyttömukavuus säilyy ja puupinta pysyy kauniina. Terassin puhdistus ja tarvittaessa pintakäsittely ovat osa säännöllistä huoltoa. Pintakäsittely suojaa puun pintaa, vähentää halkeilua ja helpottaa puhtaanapitoa.

Messupuussa tarjoamme kattavat ohjeet ja tuotteet kestopuun huoltoon ja pintakäsittelyyn. Kysy asiantuntijoiltamme neuvoa, niin autamme sinua pitämään terassin kauniina vuodesta toiseen.

Kestopuun käyttö ilman pintakäsittelyä

Kestopuuta voidaan käyttää myös ilman pintakäsittelyä, mikäli halutaan sen harmaantuvan luonnollisesti. Harmaantumista voi nopeuttaa erityisillä puunsuoja-aineilla, mutta se on myös osa puun luonnollista vanhenemisprosessia. Pintakäsittelyä suositellaan kuitenkin, jos halutaan säilyttää puun alkuperäinen väri ja suojata se paremmin sääolosuhteilta.

Messupuussa ymmärrämme, että jokaisella asiakkaalla on yksilölliset toiveet ja tarpeet. Autamme mielellään löytämään juuri sinun projektiisi sopivan ratkaisun, oli kyseessä sitten pintakäsittelemätön tai käsitelty kestopuu.